Steder vi har besøkt i Italia

Late dager på Residence Village, Cavalino noen kilometer fra Jesolo.

 1,5 mil fra campingplassen ligger Punta Sabbioni, herfra går det båt til Venezia. Det er sykkelvei eller fortau hele veien og flat og fin. Ca halvveis ligger et stort campingmarked hvor de selger alt man kan drømme om til campingturen. Det de ikke har i butikken skaffer de på en dag eller to, man kan kjøpe katalog i butikken for ca 10 kroner.

Den 3 helgen i juli er det fest i Venezia. Da fylles gatene langs havnen med folk som griller og fester. Havnen fylles opp med båter i alle farger og fasonger, og i en stor sirkel sperres det av for å skyte opp fyrverkeri. Dette varer i ca 45 minutter og går uten stans. Prisene på restaurantene dobles denne kvelden og hele greien minner mye om 17. mai i Norge.

Inne i Venezia er det alltid kø. Her går, står, sitter og spiser man i kø. Det er forbudt å sette seg ned å spise i på trapper og benker - all spising må foregå på restauranter eller mens man går. Det er ganske lett å bevege seg rundt i bakgatene dersom man har et bykart, i bakgatene er det heller ikke så stor trengsel. Dette er altså en fin måte komme seg litt bort fra trengselen og for å få litt andre inntrykk enn de travleste turist stedene.

VI har de to siste årene lagt på Jesolo Internatonal. Denne ligger i enden av det som om kvelden gjøres om til gågate. Camping plassen har buss forbindelse til Punta Sabione hvor man kan ta båt til Venezia, Murano og Burano. Biletter kjøpes på campingen før man går på bussen. Kontrollørene er vanskelig å diskutere med, vi fikk feil billett på campingen og måtte ut med 50 euro i bot. Riktig billett kostet 1 euro mere..

 

 

 

Hjem