Steder vi har besøkt i Tyskland.

I Tyskland hadde vi en overnatting på camping-zur-muehle. Her kom det bakerbil  inn på plassen om morgenen, omtrent på samme måten som isbilen kommer i Norge.

I Hamburg har vi overnattet på en campingplass som ligger ved siden av Ikea langs motorveien. Plassen er lett og finne og det er ikke så mye støy som man skulle tro fra motorveien. Kjøttboller selges i restauranten inne på Ikea - en enkel middag for de som ikke vil lage mat. Det finnes også en stellplatz ca 20 minutters gange fra gågatene, plassen er et godt altrnativ hvis man vil bo sentralt.

Utenfor Soltau ligger Scandinavia camping, he overnattet vi 1 natt i 2009. Dette var egentlig mer enn nok, plassen har gjerne vær brukbar en gang, men det er nok lenge siden. Sanitæranlegg fra krigen(?) var ikke særlig fristende, men dersom man lette litt fantes det også mer moderne anlegg på plassen. 

Bamberg - her har vi vært flere ganger, plassen ligger ca 15 minutters sykkeltur unna sentrum. Man sykler på bilfri grusvei langs elven inne i skogen, inne i sentrum er det eg godt utvalg av barer, restauranter og kafeér. på camping plassen ble det bygget nytt sanitær anlegg for noen år siden, det finnes også et gamelt anlegg for de som lengter tilbake til 60 tallet.

Hjem